Dissabte 21 de juliol de 2018 -Caminada Nocturna a...

CALENDARI SORTIDES D’EXCURSIONISME TARDOR-HIVERN 2018-2019

22 setembre, 2018 Comentaris tancats a 22 i 23 de setembre de 2018 – Pic de Certescan (2.853 m) ACTIVITATS

22 i 23 de setembre de 2018 – Pic de Certescan (2.853 m)

 Pel  22 i 23 de setembre  vem organitzar una sortida de cap de semana per ascendir al pic de Certascan de 2.853 metres i situat a la vall de Cardós (Pallars Sobirà).  Aprofitant la pujada faríem estada al refugi de Certascan que des d’aquest estiu té nou guarda i ja està en ple funcionament.

Arribar dins a Ribera de Cardós són unes 3 hores de viatge  que incloent l’esmorzar a l’hotel del Llac a Cellers, ens obligà a matinar. Finalment ens vem trobar 15 socis i sòcies i tal com estava previst, fins gairebé al migdia no vem arribar a la presa de Montalto (840 m) on vem aparcar els cotxes i començarem la pujada fins el refugi pel camí de Llurri.  Arribats a la pleta de Llurri amb la seva cabana de pedra seca ens aturarem una estona per dinar i agafar forces per continuar fins el refugi a Certescan (2.240 m)al que vem arribar a mitja tarda. Presentats al guarda, dutxats i sopats, marxàrem a dormir per matinàr a l’endemà.  Amb el refugi ple a vessar i amb llenties per sopar, vem passar una nit infernal amb molta, molta calor i amb la panxa plena de gasos J.

certescan-picDiumenge dia de l’ascensió es va presentar esplendorós, molt bona temperatura i cap núvol a la vista, així que pujada intensa cap a dalt.  Arribada al coll agafarem l’aresta i desprès d’un petit pas compromès, arribàrem al cim.

La tornada molt ràpida, malgrat el fort desnivell amb pedruscam bellugadís que ens obligava a controlar la baixada i a frenar per a no relliscar. Una curta aturada a la vora del llac per a refrescar-nos i cap a l’una del migdia estaven novament al refugi i dinant. Aquesta vegada, trinxat amb abundant col i botifarres amb cigrons. (Més gasos….)  

La tornada la realitzarem per l’estany de Naorte, fins l’estany un camí molt agradable i suau, però la tornada per la pista fins a Montalto, on teníem el cotxes, se’ns va fer molt pesada amb tants kms i tanta corva.  A mitja tarda vem arribar al cotxe i de tornada cap a Abrera. Abans una aturada a Sort per prendre alguna cosa  i comprar loteria a veure si ens toca i podem sortir més sovint a fer més muntanya i riure amb les amigues i amics.

  

pdf

 

Clica sobre la icona per a descarregar-te la fitxa

 

google-photos

 

Clica sobre la icona de Google Fotos per a veure algunes fotografies de l’excursió.

Comments are closed.