3 D’AGOST DE 2015 – L’OLLA DE NÙRIA (RIPOLLÈS)

DIUMENGE 27 DE SETEMBRE DE 2015- SERRA DEL BOLET...

31 agost, 2015 Comentaris tancats a 27 A 30 D’AGOST ASCENCIÓ AL MONT VISO, ALPS ACTIVITATS, Inici

27 A 30 D’AGOST ASCENCIÓ AL MONT VISO, ALPS

VS1 VS3 VS4 VS5 VS7 VS10 VS11 VS14 DSCN4985

VS12 VS8VS6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per fi les vacances!!  Ja  fa temps  que tenim l’objectiu  fixat. Ara només falta que la “meteo” ens doni un espai acceptable  per intentar  la  nostra activitat. Tenim  la logística, el material, la reserva al refugi. Tot ben pensat i planificat. El dia  27 d’agost posem el cotxe en direcció als  Alps Cottiennes,  província  Cuneo, Itàlia.

Des de Pian de Re, on deixem el cotxe  a 2.020 mts.,  iniciem  l’ aproximació  de dos hores passant  pel naixement  del riu Po.  Així  pugem  cap al refugi  Quintino Sella a 2.640 m.

L’endemà,   cap les  4h del matí,  ja estem preparant els nostres  estris  per iniciar  la nostra aventura.

Comencem a pujar  per un sinuós pendent  flanquejat per una instal·lació tipus ferrada, fins arribar al Passo delle Sagnette 3.020 m.

Des d’aquest  punt  ja comença  a sortir el sol  i amb  ell  la visió tan  espectacular del nostre objectiu. Encara ens espera una gran travessia per una vall de  pedres, un vell glaciar que ens farà navegar entre  els rocs  de un grandiós caos. Arribem al refugi  Bivacco Andreotti  3.270. Una gran congesta de neu ens barra la nostra ascensió però  La Maika, l’Àngel i el  Pep tenen prou experiència com per salvar  aquests obstacles.

L’ascensió continua  jugant entre  passos de 2a i 3a. Encara tenim  un parell d’hores fins arribar al cim. No estem sols, aquesta muntanya   és molt estimada   per la gent del país i ells agraeixen que   vinguem  des de  lluny per visitar aquesta  vella però magnifica catedral  de pedra.

Per fi  arribem al  cim. El  mont Viso,  3.842 m., és una muntanya  espectacular que antigament   va ser protagonista  de relats i amb orgull  es pensava  era la “mole” més alta   dels  Alps. El Viso  està situat al nord de Queyras, és un grandiós  mirador, ja que és la muntanya  més poderosa i alta de l’entorn. Creiem que  ha merescut  la pena   l’esforç  i la il·lusió  que  em  posat.

I si tenim que dir quelcom d’aquesta muntanya et diré: Vine, puja-la i recorda·la,  El Viso.

 

Components: Maika, Àngel Bajils, Pep Quilis.

Dificultad:  AD-

Horari de Refugi a Refugi 10 h.

Desnivell: 1.200 m

Data  29 Agost 2.015

Comments are closed.