NOVA JUNTA DIRECTIVA 2021

14 de febrer de 2021 – Una...

10 febrer, 2021 Comentaris tancats a 13à EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA ACTIVITATS

13à EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Centre Excursionista d’Abrera està adherit al programa del Voluntariat per la llengua (VxL).

En què consisteix aquest programa? Doncs és una eina per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

L’equip de professionals del VxL assigna la parella lingüística i  dona el suport que sigui necessari durant les trobades.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 135.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

A causa de la COVID-19, s’han suspès els actes presencial del Voluntariat per la Llengua i les parelles lingüístiques que feien les trobades de forma presencial van haver de fer-ho en format virtual.

Durant aquests darrers temps de confinament, s’està impulsant, doncs, la creació de parelles lingüístiques, però en la modalitat virtual. En el cas d’Abrera, cal trobar, voluntaris i aprenents que s’animin a formar part d’una parella lingüística practicant, una vegada a la setmana, la conversa de forma virtual, per exemple, mitjançant videotrucades de Whatsapp, Zoom, Skype, etc. Si més endavant fos possible, podrien tornar al format convencional de les trobades presencials per fer les converses.

A Abrera el VxL es coordina des de l’Oficina de Català, situada al carrer dels Rosers, 1 (telèfon 937704732). Si alguna persona estigués interessada a ser voluntari/a lingüístic, o aprenent/a, contacteu amb de l’Oficina de Català d’Abrera al 634 75 72 00 i abrera@cpnl.cat.

 

 

Comments are closed.