21 de gener de 2018 – Instal·lació pal indicador...

CURS D’INICIACIÓ A L’ESCALADA EN ROCA – 13, 14,...

11 febrer, 2018 Comentaris tancats a 11 de febrer de 2018 – El Castellot ACTIVITATS

11 de febrer de 2018 – El Castellot

IMG-20180211-WA0031

El passat diumenge dia 11 de febrer vem realitzar una senzilla excursió a El Castellot de Castellví de la Marca.  Veritablement  el lloc escollit no era  per que s’esmentés  per primera vegada l’any 977 en ocasió d’una venda que feu el comte Borrell de Barcelona i  que defensava els límits occidentals de la comarca i va ser el centre (juntament amb el de Castellvell de Rosanes) d’un dels llinatges feudals més importants de la marca del Penedès, els Castellvell, els quals van adquirir la propietat vers l’any 1023. La veritable raó va ésser per que molt a prop, a Sant Sadurní d’Anoia, teníem calçotada amb calçots a dojo, amb botifarra i carn, amb escalivada , amb amanides, plats de patates freixedes, torrades amb all i oli fins a rebentar, i cava i vi  per diluir-lo tot.  És el que tenim els que fem muntanya, que tant esforç físic i desgast necessitem recuperar energies.

IMG_3384

Tornem a l’excursió: Vem sortir tots plegats des de l’església de Sant Sadurní al peu del Castellot vorejant  el turó i remuntant la riera fins les runes de la torre de Can Pascol on ens aturem a esmorzar. El sender continua pujant amb un solejat  i fred dia. Aviat divisem tota la serralada de Montserrat, el Montseny nevat i la mar Mediterrània enlluernant la nostra vista.  

El camí el trobem  de vegades glaçat i de vegades enfangat, però fàcil de seguir.
Arribem al Puig Rodó amb 630 metres, punt culminant de la nostra excursió. Des d’aquí el senderó baixa ràpid al  puig de la Cogulla i a les runes de El Castellot, on fem una aturada i moltes fotos.  Passat el migdia, hem de baixar ràpidament o no arribem a la calçotada. 

Ja a l’aparcament  mirem les dades:

11 km recorreguts/4.26 hores/ 520 metres de desnivells acumulats i 989 kcal consumides. No ens va preocupar molt aquesta última dada, ja que vem recuperar 3.000!!

 IMG-20180211-WA0007-01

 

 

Comments are closed.