PROJECTE D’UN ROCÒDROM A ABRERA

50a. Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

10 febrer, 2019 Comentaris tancats a 10 de febrer de 2019 – La Morella (El Garraf) ACTIVITATS

10 de febrer de 2019 – La Morella (El Garraf)

logo calçotada mini2

Pel mes de febrer i com  ja és tradicional, preparem la sortida del grup d’excursionisme donant protagonisme a la CALÇOTADA.  Enguany no anirem molt lluny; no cal anar a la Terra Alta i fer molts kilòmetres per a gaudir d’una bona calçotada. La nostra serà el diumenge dia 10 quan ens trobarem al Centre Aquàtic per marxar tots plegats cap el parc del Garraf.

L’excursió proposada és d’uns 15 km sortint des de La Sentiu, urbanització situada a les afores de Gavà  i per sobre de Castelldefels.  El nostre objectiu serà el cim de La Morella que amb els seus 596 metres és el punt culminant del massís del Garraf. lantic-abocador-Vall-Joan-recuperat_

Tot el recorregut és molt senzill pujant per la serra de Perers i deixant als nostre peus la vall de Joan que va ésser el gran abocador de deixalles urbanes de Barcelona fins que va ser clausurat l’any 2006. Avui tot l’indret ha estat recuperat, malgrat el perill de l’exploració espeleològica per l’existència de bosses de gas metà.  Seguirem el nostre recorregut fins enllaçar amb el GR®92, sender de gran recorregut que des de Port Bou arriba a Ulldecona, seguint tota la costa mediterrània i que ens conduirà fins el cim de La Morella. Si el dia ens acompanya podrem veure unes magnifiques vistes de tota la contrada.

Iniciem la baixada cap els centres emissors de l’aeroport i Campgràs, indret on troben infinitats d’avenç que foraden el massís, com l’Emili Sabater, l’avenc de l’Asensio, el de la Papellona, el del Cuc, el B-3, el de la Pedra Groga i molts altres. Arribats al puig de l’Olla davallarem ràpidament cap a Castelldefels i per darrera de cal Ganxo tornarem al punt de partida.

2017 castellot

Acabada l’excursió ens encaminarem amb els vehicles fins el Restaurant-Barbacoa Europa a Gavà-platja (Avinguda d’Europa, 92) on farem la ja anunciada calçotada. Trobarem aparcament en els diferents carrers de la zona.  Un posterior passeig per la platja serà el final e la jornada.

Recordeu que per a la calçotada hem de reservar prèviament, ja que el lloc s’omple cada cap de setmana.

Els que vinguin heu de comunicar-lo ràpidament i realitzar un ingrés del preu total de 29 € al número de compte del CEA a MicroBank de CaixaBank: ES11 0133 0387 3842 0000 3338 indican noms i concepte.

Amb el inscrits crearem un grup de Whatsapp per a  detalls i consultes.

pdf

Clica sobre el PDF per a consultar la fitxa de la sortida.

 

 

Comments are closed.