Audiovisual TREKKING IN HIMALAYA Divendres 20 d’abril de...

27 de maig de 2018- V Caminada de les...

22 abril, 2018 Comentaris tancats a 22 d’abril de 2018 – Cingleres de Busa ACTIVITATS

22 d’abril de 2018 – Cingleres de Busa

2017 busa2Per aquest mes d’abril hem preparat aquesta excursió circular i exigent esportivament.  Seran uns 19 km amb 6 hores de marxa efectiva i 844 metres de desnivell acumulat.

Marxarem cap a Cardona i fins Vall’Ora, on acaba l’asfalt i farem un cafè amb llet i galetes.

El nostre recorregut a peu comença a l’aparcament de  la Vall d’Ora abans de l’Ecomuseu. Al costat del riu d’Aigua d’Ora hi trobem el monument en record del comte Guifré, la serradora i el molí de Ca l’Ambròs, un pont romànic i l’antiga escola que acull el petit museu.

2017 busa 1Per  la masia del Pujol pujarem pronunciadament fins al grau d’Orriols i l’escala metàl·lica de Busa que supera  una canal molt estreta d’uns 50 metres de desnivell per arribar al mirador de la Vall d’Ora.  Ja al pla ens aturarem un minuts a esmorzar. Seguirem la carena en direcció oest passant pels camps de casa Bartolina, les runes de Ca l’Artiller, la font de l’Espedraguer ( per ens trobarem i creuarem el GR®1) i arribant  casa Vila. En aquest tram del  recorregut podem veure l’ermita de Sant  Cristòfol del segle XII  a la nostra dreta i a altre costat del prat. Sortint de casa Vila el camí es converteix en un corriol estret. Seguim l’indicador del mirador de la Creu (1.350 m) i des d’aquí seguim a l’esquerra fins arribar a la Presó del Capolatell, on dinarem de motxilla desprès de fer 8.7 km dels 18.8 que te la nostra excursió.

El Capolatell rep el nom de presó perquè durant la Guerra del Francès aquesta mola va ser utilitzada per a aquest fi. Un cop entrats els presoners per la palanca aquesta era retirada i quedaven aïllats per cingleres de cent metres d’alçada.

Visitat el lloc, desfarem el camí fins al mirador. Aquí agafem un corriol poc traçat que va pujant fort a prop de la carena. Trobarem algunes marques de color verd i arribem al cim de la Llebre (1.478 m). Seguirem per la part més alta de la carena i sense  camí marcat fins al cim del Cogul (1.526 m) i punt més alt de Busa i de la nostra excursió.  Seguim baixant fins a trobar l’antiga pista del grau de Vilamala. Deixem la pista i comencem a baixar pel dret fins a trobar la pista principal, prop de la casa Bartolina. Seguim la pista forestal cap a l’esquerra, que ens portarà descendint cap al grau de Les Collades. D’aquí baixarem resseguint el turó de l’escala vella, cap a Orriols,) disponible d’on desfarem el camí de pujada fins a arribar de nou al pàrquing de la Vall d’Ora.

Esperem que us agradi i que no sigui molt esgotadora…

 

pdf

 Clica sobre la icona de PDF per a descarregar-te la fitxa de la sortida.

 

 

Comments are closed.