22 d’abril de 2018 – Cingleres de Busa

Dissabte 21 de juliol de 2018 -Caminada Nocturna a...

27 maig, 2018 Comentaris tancats a 27 de maig de 2018- V Caminada de les Entitats Excursionistes del Baix Llobregat ACTIVITATS

27 de maig de 2018- V Caminada de les Entitats Excursionistes del Baix Llobregat

El passat diumenge 27 de maig el Centre Excursionista d’Abrera organitzà la V Caminada de les entitats excursionistes del Baix Llobregat. La proposta era la d’una excursió circular d’uns 12 km, sense gaires desnivells, que ens permetés donar a conèixer diferents indrets del nostre terme i que finalitzes cap a l’una del migdia, i així l’equip organitzador va establir el recorregut.

El matí del diumenge se’ns presentà una mica nuvolat però sense perill de pluja que era una situació a vigilar, ja que transitaríem per la llera de la riera Magarola.

Hora de sortida a les 9.00 hores i les entitats arribaren totes puntuals a l’hora establerta. Unes 100 persones que realitzada la foto oficial, iniciarem la caminada, amb la Policìa Local d’escombra fins a la riera, per si havia alguna incidència.

El tram inicial ens portà per la finca de can Morral cap a la llera de la Riera Magarola, que habitualment baixa sense aigua, però que amb aquest període de pluges vem tenir que anant saltant reguerols contínuament. Després una estona de marxa, se’ns presenta imponent  l’antic pont de Magarola construït el 1886 i que encara suporta el trànsit de l’autovia A-2.

006

Seguim remuntant la riera i amb l’aiguabarreig amb el torrent Mal que baixa d’Esparreguera, la nostra riera es transforma en la riera de Masquefa. Des d’aquí entren en un terreny més natural amb boscos, masos i camps.  Uns metres més endavant abandonem la riera per pujar cap el turó de Sant Ermengol, amb les restes de l’ermita del mateix nom, construïda al segle XVI,  amb reparacions del segle XVIII, abandonada  i enderrocada posteriorment.

A peus de l’ermita s’instal·là un avituallament amb coca de vidre, sucs, xocolata i aigua a dojo, que va servir per a descansar, reposar forces i com no, fer petar la xerrada amb amics i companyes.

Mitja hora d’aturada i tothom agrupats,  ens adrecem cap a Can Garrigosa pel camí del bosc i arribats al camí de La Beguda girem cap l’est per adreçar-nos al torrent Gran.

017

El Torrent Gran està en aquesta època fantàstic, l’aigua circula de forma continuada i l’ombra del bosc ens protegeix del sol que ja comença a despertar-se.  Sortim del torrent i creuem l’autovia. Hem arribat al poble d’Abrera. Baixem cap a la creu del Terme i pujant pel carrer Major (antiga carretera de Barcelona a Madrid) passem per davant de la seu social del Centre Excursionista d’Abrera i ja per la zona de La Florida baixem cap a la via del tren. El tram final al costat del camp municipal de futbol ja comença a fer-se pesat, el sol escalfa i l’asfalt del carrer no ajuda gaire.  Arribem a l’estació dels Ferrocarriles Catalans (El Carrilet) on s’ha muntat un nou punt d’avituallament, amb patates freixedes, ganyips, begudes i cervesa, que s’acabà ràpidament. Hi havia set !!!

Va estar una fantàstica matinal, sense cap incidència, totes i tots els participants vam portar un bon pas que ens va permetre anar tots plegats.

Gràcies a tots els participants i ens veiem el proper any a una altre població del Baix Llobregat.

Amb el suport de la:

logo_feec_horitzontal  

 

 

google-photos 

 Clica sobre la icona de Google fotos per a veure algunes fotos de la caminada.

Comments are closed.