24 de novembre de 2019- III Marxa contra la...

Inauguració de la Sala Municipal i reforma del carrer...

15 desembre, 2019 Comentaris tancats a 15 de desembre de 2019- Castell de Subirats i Espai Simon Coll ACTIVITATS

15 de desembre de 2019- Castell de Subirats i Espai Simon Coll

TorreramonaJa estem a prop del Nadal i novament hem preparat una sortida familiar per portar el pessebre del Centre a un indret de la nostra  geografia. Enguany hem triat el castell de Subirats situat per sobre Sant Sadurní d’Anoia, a 300 metres d’alçada i amb una magnifica panoràmica sobre la comarca i la llera del riu Anoia. La seva torre d’homenatge de 19 metres d’alçada, recoberta de ciment per evitar despreniments,  es veu des de lluny.

Construït com a defensa i control de la frontera entre cristians i musulmans està datat l’any 917 i sembla que la seva destrucció es va produir durant la Guerra dels Segadors (1640-1652).

L’excursió la iniciarem al poble medieval de Torre-Ramona per a ascendir al castell. Serà una volta circular d’uns 2.5 km amb 128 metres de desnivell i sobre una  hora de marxa. Ja al castell, instal·larem el pessebre, menjarem torrons i polvorons i cantarem alguna nadala. Abrigueu-nos que el lloc està esposat als quatre vents.

simon_collRetornats a Torre-Ramona ens adreçarem amb els vehicles fins a Sant Sadurní d’Anoia per a visitar les instal·lacions de la fàbrica de xocolata Simon Coll.  Ens esperen a les 12.00 h per explicar-nos d’on s’obté la xocolata, la seva procedència, com es manipula i finalment podrem passar per la botiga on trobarem infinitats de productes elaborant amb xocolata.

Sobre les 14 hores hem d’estar de tornada a Abrera.

Per a la visita a Simon Coll tenim reservades les 50 places de la sessió, on només poden incloure 15 menors de 15 anys.

PLACES EXHAURIDES PER A LA VISITA A SIMON COLL

     pdf

   Clica sobre la icona per a descarregar-te la fitxa detallada de la sortida

 

Comments are closed.