Nadal 2018

PROJECTE D’UN ROCÒDROM A ABRERA

20 gener, 2019 Comentaris tancats a 20 de gener de 2019 – Can Rosal a La Baells ACTIVITATS

20 de gener de 2019 – Can Rosal a La Baells

2019-01 La Baells (220)

Teníem programada una excursió al cim del Puig Cornador però la pluja de primera hora ens va fer canviar els plans. Ens trobarem  un reduït grup de valents i valentes i malgrat la pluja, vem decidir que millor anar a Can Rosal, com ja teníem previst a esmorzar i ja decidiríem que fer. Al vols de les 10 del matí i acabats d’esmorzar vem verificar que la pluja no seria molt intensa però la temperatura certament havia baixat i a cotes altes ja estaria sota zero. Així que activarem un pla B i ens encaminarem per la via verda a la presa de La Baells. Un recorregut d’uns 13 km i poc desnivell.

Aquest diumenge el Llobregat baixa tranquil i amb l’aigua força transparent  i freda. El nostre camí per la plataforma del que va ésser el ferrocarril que des del Guardiola de Berguedà arribava al port de Barcelona per Abrera no presenta cap dificultat, alguna part glaçada i els pas pel túnel de la Mina Llarga amb la il·luminació funcionant.

2019-01 La Baells (205)

Feia fresca, per no dir fred i amb pas ràpid ens plantarem ràpidament al pont de Pedret amb 5 km recorreguts. Continuarem ½ km més i s’acaba la plataforma amb l’antic pont caigut i per una passera travessem el riu. El camí comença a estretir-se fins gairebé a peu de la presa de La Baells on iniciem una ràpida ascensió cap a la cota superior de la resclosa. Arribats al punt superior, la panoràmica és espectacular; per una banda la paret sud de 102 metres d’alçada amb la sortida de comportes i per la banda nord una làmina d’aigua que l’omple a vessar.

2019-01 La Baells (207)Ens toca tornar i com ens fa una mica de mandra davallar per costerut senderó d’anada, ens aventurem a baixar per la zona de turbines per tornar a trobar la Via Verda i encaminar-nos a l’església pre-romànica de Sant Quirze de Pedret on dinem i fem petar la xerrada. Passades 2/4 de 3 emprenem la marxa per tornat novament a Can Rosal.

Una aturada per prendre alguna beguda calenta i cap a casa.  Finalment no ens hem mullat!!!

 google-photos

Clica sobre la icona per a veure un resum de fotos de la sortida

 

Comments are closed.