7 d’octubre de 2018 – 20a Caminada de la...

17 i 18 de novembre de 2018- Areny (Ribagorça...

21 octubre, 2018 Comentaris tancats a 21 d’octubre de 2018 – Castell de La Popa a Castellcir (Moianès) ACTIVITATS

21 d’octubre de 2018 – Castell de La Popa a Castellcir (Moianès)

 

IMG_4201El passat  diumenge dia 21 d’octubre vem preparat una nova excursió familiar al castell de la Popa (840 m).  Sortirem des de Centelles ja que situant-se al costat de l’autovia c-17 teniem més fàcil accés. L’excursió la vem iniciar ja a mig matí amb una continuada pujada fins el Morro de Porc que ens va permetre gaudir d’una magnífiques vistes sobre Centelles i la plana de Vic. Un petit descans per prendre novament forces i una foto de grup ens obrir les portes del bosc de la Sauva Negra, un petit espai protegit amb faigs, avellaners, roures i aurons que ara podrem gaudir dels colors groguenc de la tardor. En el seu interior trobarem una font sulfurosa que molts van còrrer a tastar i omplir cantimplores. Vem aprofitar l’aturada per fer una petita explicació de la varietat d’arbres del bosc i repartir una fitxa amb les fulles dels arbres més comuns. Continuarem cap el castell pel pla del Bruguer on es realitzaven treballs forestals. En aquest punt una de les petites del grup es va ferir la cama amb una branca i a còrrer amb les farmacioles, sortosament vem poder continuar amb l’excursió.

La cosa ja es començava a fer feixuga i a prop de les 3 de la tarda arribàvem al castell, indret impressionant. Qui va posar aquest castell sobre una pedra que sembla un vaixell?

Doncs ja tenim a les nenes i nens corrent cap a dalt explorant les sales i zones d’aquestes runes. Ràpidament i encara amb la panxa buida ens vem acomodar a la base del castell a dinar.

Sobre les 16 h iniciarem la tornada ja directament per pista al Morro del Porc i a encarar la baixada que semblava inicialment més complicada. Però amb cura i precaució davallarem cap a Centelles sense cap més complicació.

Un recorregut total  d’uns 13 km i 700 metres de desnivell. …Ep i les dues gosses es portaren com a lleones sense deixar de còrrer en tot moment.

 google-photos

 

Clica sobre la icona de Google Fotos per veure algunes imatges de l’excursió.

 

 

Una vista aèria des d’un dron ens permetrà fer una volada pel castell de la Popa.

 

pdf

 

Clica sobre la icona de PDF per consultar la fitxa de la sortida.

 

 

Comments are closed.