22 de maig de 2016 – Caminada Vegueria al...

9 d’octubre de 2016 -Caminada de la Gent Gran...

24 setembre, 2016 Comentaris tancats a 23, 24 i 25 de setembre de 2016 – Pica d’Estats (Pallars Sobirà) ACTIVITATS

23, 24 i 25 de setembre de 2016 – Pica d’Estats (Pallars Sobirà)

pica5Teniem pendent una pujada a la Pica d’Estats , que amb els seus 3.140 metres,  és el cim culminant de Catalunya. No és un cim difícil, ni requereix material tècnic especial, només cal disposar de bones cames i que els temps meteorològic ens acompanyi. Així que amb garanties de no trobar neu o gel vam organitzar aquesta ascensió pel cap de setmana del 24 de setembre.

Malgrat la pluja del divendres, el dissabte , dia de la pujada, va començar lliure de núvols; feia fresca i ens convidava a caminar. El camí entre els estanys i fins  a la tartera sense cap dificultat, però el pedruscall bellugadís de la tartera ens va començar a endarrerir la marxa

 

pica-2

Passats mig dia arribarem al port de Sotllo a 2.874 metres. Feia fred i vent i anàvem  una mica endarrerits, però encara estàvem dins el temps previst.   La baixada des del coll i tota la vessant estava lliure de neu i glaç i ens obligà a baixar fins  gairebé l’estany de la Cometa, gran sifó !!!.

Només restaven els 400 metres de pujada finals, havíem  d’arribar a les 15 hores, i així va ésser. Envoltats de núvols i de gossos, finalment  vam fer el cim.  Només restava la baixada,  que com sempre ens ha passat, se’ns va fer eterna. A les últimes llums del dia arribàrem al refugi de Vallferrera tot just pel sopar.

pica3

Cap de setmana rodó, sense mullar-nos i amb l’objectiu aconseguit.

google-photos

Pots veure fotos de la sortida clicant sobre la icona de Google Fotos

 

 

 

pica4

 

Comments are closed.