22 d’octubre de 2017- Excursió familiar a Montserrat

5 de novembre de 2017 – Ruta del Ferro...

28 octubre, 2017 Comentaris tancats a 28 i 29 d’octubre de 2017 – Serra del Montsant ACTIVITATS

28 i 29 d’octubre de 2017 – Serra del Montsant

Per finals d’octubre vam preparat una escapada de cap de setmana a la serra del Montsant (Priorat). Estem a la tardor i voliem  gaudir dels colors vermellosos de les vinyes  i fer una mica d’esport alhora, pujant i baixant pels nombrosos pasos i senders que ens ofereix aquesta muntanya.

collage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortirem d’Abrera per anar a esmorzar a Reus, una curta aturada abans d’arribar a La Morena de Montsant on vem deixar el vehicles per iniciar la pujada al Piló dels Senyalets de 1.109 m pel grau de Safores.  Abans ens vem aturar a dinar el nostre menjar de motxilla al clot del Cirer, amagat racó a la part superior de la serra. El temps ens acompanyà en tot moment bona visibilitat, calor al sol i fresca a l’ombra, vem encertar a l’escollir el cap de setmana.

Baixarem ràpidament pel camí ral del Montsant  fins a La Morera, a on vem fer una volta pel poble abans d’encaminar-nos cap a Albarca, on ens esperaven al refugi  del Centre Excursionista de Tarragona per sopar i pernoctar.  Aquella nit es feia el canvi d’hora d’hivern, així que gaudirem d’una hora més que aprofitàrem per esmorzar d’hora, a les 7, i podem sortir passades les 8 cap a la serra Major i la Roca Corbatera, que amb els seus 1.163 m. és el punt de més altitud de la serra del Montsant. Ràpidament vem assolir el cim i a fer les fotos, però ràpidament ja que el vent bufava fred. 

Quan ja semblava que tot estava fet, restava la tornada a Albarca, que es va dissenyar pel pas del Gat, el racó del Martineta i el grau de la Mare de Dèu. Total entre pujades, baixades, fotos i xerrades vam arribar gairebé a l’una del migdia l’Albarca.  Com que a l’una ens esperaven al restaurant Els Ceps de Vilanova de Prades, ja ens veus enfilant ràpidament la carretera a Prades i Vilanova. Amb una mica de retard i el poble ple de vehicles, ja que és celebrava la Festa de la Castanya, finalitzarem aquesta esgotadora i divertida sortida amb la panxa plena

Tots vem coincidir que hem de tornar a la propera tardor.

 

 

Comments are closed.