28 i 29 d’octubre de 2017 – Serra del...

17 de desembre de 2017 – Pessebre a la...

5 novembre, 2017 Comentaris tancats a 5 de novembre de 2017 – Ruta del Ferro i del Carbó ACTIVITATS

5 de novembre de 2017 – Ruta del Ferro i del Carbó

Per fi tenim concretat un recorregut i un dia per realitzar un tram de la Ruta del Ferro i del Carbò, caminant per aquesta part del Ripollès.

2017 OgassaAquesta ruta que pertany a les Vies Verdes i condicionada per a fer-la en bicicleta, pren el nom de la antiga extracció de carbó de les mines d’Ogassa i de les nombroses fargues que es situaren a la comarca. El tram de ferrocarril  entre Ripoll i Sant Joan les Abadesses funcionà fins el 1980 i anteriorment es clausurà el de Sant Joan a Toralles amb el tancament de les mines el 1967.

L’excursió partirà de l’antiga estació de Sant Joan de les Abadesses desprès de esmorzar al restaurant que hi ha al mateix edifici. Enfilarem el camí que puja fins el coll d’Art ascendint  sense cap dificultat els 230 metres de desnivell. Rodejant la pedrera baixarem per enllaçar amb el traçat de la Ruta del Ferro a menys d’un kilòmetre del nucli d’Ogassa. Arribats al centre del poble farem2017 Ogassa 1 una visita guiada a la mina Dolça per conèixer amb més detall la important tradició minera de la població. Hem de concrertar i reservar la nostra entrada a la mina.  

Acabada la visita, travessarem la població i pujarem a la part alta, el Prat Pinter i la font Gran on farem una aturada pel dinar de motxilla.

La tornada serà per tot el traçat de la Ruta del Ferro entre Ogassa i Sant Joan de Abadesses, uns 4 km descendents i sense cap dificultat. Haurem fet una excursió circulars d’uns 11 km i de uns 350 metres de desnivell.

pdf

 

Clica sobre la icona de PDF per a descarregar la fitxa detallada.

Comments are closed.