38è Aniversari del Centre Excursionista d’Abrera

28 d’abril de 2019 – Vilaplana a La...

30 març, 2019 Comentaris tancats a 30 i 31 de març de 2019 – 38è Aniversari a La Selva del Camp ACTIVITATS

30 i 31 de març de 2019 – 38è Aniversari a La Selva del Camp

Per a celebrar el nostre 38è aniversari hem volgut traslladar-nos fins el Baix Camp per a recórrer el camí del Rec a La Selva del Camp.

La  Silva Constantina dels romans és avui una dinàmica i moderna vila. Pel visitant destaca el castell del Paborde, que va ser  durant segles la residència senyorial dels prefectes de Tarragona i els arquebisbes de la metròpoli i probablement fou edificat a les darreries del segle XII. Era una residència molt freqüentada pel paborde, però feia, principalment, de magatzem dels fruits secs i dels delmes. El 1411 el papa Benet XIII va decretar la supressió de la pabordia i el Castell va ser administrat  per l’arquebisbe de Tarragona.

els-ponts-aqueducte-delAl segle XVI s’amplià l’edifici amb unes construccions amb finalitats residencials i amb un pis superior al qual s’hi accedia per una escalinata. L’acció de les Corts Constituents durant el Bienni de 1822 acabant amb els senyorius i les lleis desamortitzadores eclesiàstiques de la meitat del segle XIX van motivà que el castell de la Selva esdevingués propietat o usdefruit del Comú de la vila. Abandonat durant anys va ser restaurat i avui dia és un edifici cultural i oficina de turisme. 

11100940MasterEntre les activitats i rutes que realitzarem aquests dos dies destaca la ruta del Rec amb uns 8.5 km. Aquest recorregut s’inicia al Molí del Rovellat  i amb un camí fàcil, ple de ponts i passeres i senyalitzat ens  portarà a diferents construccions d’aquets obra hidràulica com el Pont Alt (ja citat l’any 1209), la resclosa i el Pont Sec, per acabar a Les Tres Aigües, punt on comença pròpiament la Riera de la Selva i molt a prop d’on farem l’estada. 

Al costat dret si llegiu aquesta info des d’un ordinador o al final de la info si ho feu des d’un smartphone, teniu un simulador en 3D de la ruta.

gatellar

 

Per l’estada hem reservat en exclusivitat el mas de https://elgatellar.com/    situada a les afores de La Selva del Camp. Tenim 17 places i sense servei de cuina. El preu final per persona és de 40 € per persona i inclou l’allotjament i l’esmorzar del diumenge.

Per fer efectiva la reserva, es imprescindible ingressar els 40 € al compte del Centre Excursionista de MicroBank de La Caixa IBAN:  ES11 0133 0387 3842 0000 3338 indicant el nom de pagador/a i informeu-nos mitjançant el correu info@ceabrera.org o per Whatsapp . Crearem un grup de WhatsApp particular pels detalls d’aquesta sortida.

Les places són limitades a les 17 de capacitat i tenen prioritat els socis i sòcies de l’entitat.

Comments are closed.