16 de juny de 2019 – Riells a Sant...

Dissabte 13 de juliol de 2019 – Caminada Nocturna...

6 juliol, 2019 Comentaris tancats a 6 i 7 de juliol 2019 – Punta Alta de Comalesbienes 3.014 m ACTIVITATS

6 i 7 de juliol 2019 – Punta Alta de Comalesbienes 3.014 m

refugi ventosaLa Punta Alta de Comalesbienes és un altre del cims de més de 3.000 metres que trobem a Catalunya i des del Grup d’Excursionisme volem preparar aquesta ascensió pels socis i sòcies d’aquest grup amb millor preparació física i esportiva.  La pujada a la Punta Alta no presenta gaires dificultats, però és exigent i tenint present que transitem per alta muntanya, haurem de considerar el temps atmosfèric, el desnivell amb una ascensió de 1.320 m i la possibilitat de trobar encara neu en alguns indrets.

La Punta Alta es situa a la capçalera de la vall de Boí, pujant a la nostra dreta. Un 3.000 solitari enfront als Bessiberris i al Comaloformo situats a la part esquerra i sobrepassant també els 3.000 per pocs metres.

estany de la Roca

Foto : Estany de la Roca i la Punta Alta al fons.

Accedirem a la presa de Cavallers, ja dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per la carretera que des de Pont de Suert i Barruera arriba al balneari de Caldes de Boí. Des de l’aparcament de la presa iniciarem la pujada fins el refugi Joan Ventosa i Calvell (CEC) on tenim reservada la ½ pensió  (sopar, dormir i esmorzar).  Arribar al refugi no ens ha de portar més de 2 hores i ja tindrem fets els 500 primers metres de desnivell.  A la porta del refugi podrem fer-nos una idea de la nostra situació amb una vista panoràmica dels Bessiberris, la Punta Alta i l’estany Negre als nostres peus.

El diumenge a matinar, hem de sortir d’hora  per poder arribar a la Punta Alta i tornar als vehicles.  Iniciarem la marxa descendint per la vall de Colieto fins l’estany Gran de Colieto amb una agradable passejada de només de 45 minuts. No ens confiem ja que des de la capçalera de l’estany, comença la penosa pujada, 600 metres de desnivell, sense treva i anant com les cabres fins el coll Arenós a 2.800 metres (2.30 hores si mantenim una bona marxa). Resta els metres finals, 200 metres més amb alguna grimpada i saltant de pedra en pedra, però aviat hi serem. Si arribem abans de les 3.30 hores ja podem estar més que contents Grup d’excursionisme. No haurem fet més de 4 km des del refugi per si un bon desnivell.

Baixada pel mateix lloc; no ens embolicarem per la desgrimpada fins el pic de Comalesbienes i ens evitem traginar la motxilla sencera. Arribats al refugi, semblarà que ja estem, però fins als vehicles encara restarà una bona estona.

Canont

 

Clica sobre la càmera per a veure algunes fotos de la sortida 

 

 

 

Clica sobre la icona per a descarregar-te la fitxa amb el detall .

pdf

Comments are closed.